ТРЕКИНГ

 

Заобиколени от 3 прекрасни и много различни като природа и терен планини – Пирин, Рила и Родопи, възможностите за трекинг или просто разходка сред природата са безкрайни. Най-популерните и обичани маршрути на нашите гости са:

  • Връх Безбог – лесен маршрут, ще са ви необходими около 2 часа да се качите от хижа Гоце Делчев до върха. До хижата можете да стигнете с лифт, който е отворен през цялата година. До лифта с стига с кола и е само на 30 мин от При Балто.
  • Връх Вихрен – средно труден маршрут, ще са ви необходими около 2.30/3 часа да се качите от хижа Вихрен до върха. До хижата можете да стигнете с кола и само на 35 мин от При Балто.
  • Връх Кончето – труден и величествен маршрут, тръгва се от хижа Вихрен и може да се комбинира с връх Вихрен.

Научете повече тук

туристически обиколки

СКИ КУРОРТИ

 

В Банско има 20 ски писти с обща дължина около 60 км и е най-голямия ски курорт на Балканите. . Шест от тях са сини, за средно напреднали, 11 са червените, за напреднали, от които най-дълга е писта Бъндерица (4860 м.). Черните писти са две – писта 9 – Томба и писта 9А – Ръкав на Томба. До пистите се стига с канбинков лифт, началната станция е само на 12 мин с кола от При Балто.

Научете повече тук 

Ски зоната в Добринище е само на 30 мин с кола от При Балто и предлага възможности за трекинг, алпинизъм и ски, както и възможности за  опитни и за начинаещи скиори и сноубордисти. Ски писта Добринище е с дължина 5км и денивелация от 826м. До зоната се стига по 12-километров асфалтов път от гр. Добринище до хижа Гоце Делчев. От хижа Гоце Делчев започва седалкова въжена линия.

ски зона

ПАРК ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ

 

Ако обичате пътешествията и разходките сред природата, а също така сте почитатели на едни от най-големите и силни животни – мечките, то непременно посетете Парка за танцуващи мечки в за децата е особено интересна и те ще имат възможността да научат нови и полезни знания за косматите четириноги, а също да ги видят в естествената им среда.

Парк за танцуващи мечки Белица се намира само на 30 минути от При Балто с кола.

Научете повече тук

 

парк за мечки

ПОЛЕТ С БАЛОН

Насладете се на неповторимите гледки към Рила и Пирин от птичи поглед!

Полетът с балон е незабравимо преживяване и може да бъде невероятен подарък изненада за любимия човек.

Балоните излитат от различни места в Разложката долина на около  10/15 минути от При Балто с кола.

 

полет с балони

КОЛОЕЗДЕНЕ

 

Заобиколено от 3 планини, село Баня предлага безкрайни маршрути за любитрлите на колоезденето с различна трудност, от семейна вело-разходка сред приподата по многобройните панорамни пътеки или просто из село Баня и Разложката долина, до екстемни маршрути за байкурите търсещи адреналин.

Научете повече тук 

 

колоездене

ПАРАПЛАНЕРИЗЪМ

 

За любителите на адреналина, тандемните полети с парапланер се извършват целогодишно, защото всеки сезон има своето очарование!

Полетите започват от различни места в Пирин на около 30 минути от При Балто с кола.

Има различни фирми който, предлагат различни пакети, изберете в интернет най-подходящия за Вас!

 

парапланеризъм

КОННА ЕЗДА

 

Конната езда присъства в съзнанието ни като нещо приказно или историческо, заради българските ханове. За мнозина конете са връзката с природата, срещата с тях е вълнуващо преживяване, още по-силно се усеща този ефект когато ездата се осъществява сред природата. Ездата създава и усещане за свобода, духовност, прилив на енергия. Но наред с всичко това, тя има и многобройни здравословни ползи за тялото и ума.

Най-близкият клуб по езда се намира само на 10 минути пеша от При Балто.

Научете повече тук 

 

конна езда

ПИРИН ГОЛФ

 

Комплексът разполага с две голф игрища. Гордостта на клуба е голф игрището от шампионски тип с 18 дупки (пар 72) по дизайн на капитана на европейскя отбор за Райдър Къп 2006 Ian Woosnam. Второто игрище е с 5 дупки и носи името на заобикалящата го естествена среда – Pirin Pine. Запалените голфъри могат да тренират и усъвършенстват своите удари в една от най-добрите и впечатляващи голф академии в Централна и Източна Европа.

Пирин голф се намира само на 15 минути от При Балто с кола.

Научете повече тук 

 

голф